Κερδίστε δώρα με τις παραγγελίες σας !

Το καλάθι αγορών σας

Το καλάθι σας είναι άδειο

Πώς θα δημιουργήσω ατμοσφαιρικό φωτισμό στον χώρο μου;

Πώς θα δημιουργήσω ατμοσφαιρικό φωτισμό στον χώρο μου;

Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι ένας ευέλικτος και κομψός τρόπος για να προσθέσετε ατμοσφαιρικό φωτισμό σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας..

 

Πώς θα δημιουργήσω ατμοσφαιρικό φωτισμό στον χώρο μου;

 

Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι ένας ευέλικτος και κομψός τρόπος για να προσθέσετε ατμοσφαιρικό φωτισμό σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας, ιδιαίτερα στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Μπορούν να προσθέσουν φως σε σκοτεινές γωνιές του σπιτιού σας -ακόμα και τις πρωινές ώρες-, είτε να λειτουργήσουν ως μια συμπληρωματική πηγή φωτός για τις βραδινές. Γενικά, σε κάθε δωμάτιο συνιστάται η τοποθέτηση δύο τουλάχιστον πηγών φωτισμού ή και περισσότερων, οι οποίες θα βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη. Επιλέγοντας το κατάλληλο φωτιστικό για το δωμάτιό μας, προσδίδουμε χαρακτήρα και φινέτσα στον χώρο. Πέρα από τη φανερή λειτουργικότητά τους για επαρκή φωτισμό, δημιουργούν επίσης μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Πώς θα επιλέξουμε τον κατάλληλο φωτισμό όμως; Παρακάτω θα συζητήσουμε τους διάφορους τύπους επιτραπέζιων φωτιστικών που διατίθενται και την επιλογή του σωστού για τις δικές σας ανάγκες.

 

Μέγεθος Φωτιστικού

 

Όταν επιλέγετε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό είναι σημαντικό να λάβετε υπόψιν το μέγεθος και την κλίμακα του φωτιστικού σε σχέση με το δωμάτιο στο οποίο θα τοποθετηθεί. Για παράδειγμα, καλό είναι να μην επιλέγουμε ογκώδη φωτιστικά για μικρούς χώρους, όπως είναι ένα υπνοδωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρά επιτραπέζια φωτιστικά δίπλα και από τις δύο πλευρές του κρεβατιού για να δημιουργήσουν μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα για διάβασμα ή χαλάρωση πριν τον ύπνο. Αντίθετα, στο σαλόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγαλύτερη λάμπα ως κύρια πηγή φωτός στο δωμάτιο και στη συνέχεια να προσθέσετε μικρότερες λάμπες σε άλλα σημεία του δωματίου για να δημιουργήσετε έναν πιο συνεκτικό και ισορροπημένο φωτισμό.

 

Αισθητική Φωτιστικού

 

Ακόμα, σημαντικό είναι να εξετάζουμε την υπάρχουσα αισθητική του χώρου ή τη συνολική διακόσμηση του δωματίου, που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Υπάρχουν διάφορα στυλ επιτραπέζιων φωτιστικών: μοντέρνα, παραδοσιακά, βιομηχανικού στυλ, τύπου Tiffany κλπ.. Δίνουμε σημασία, λοιπόν, τόσο στο στυλ του φωτιστικού, όσο και στα υλικά κατασκευής του, ούτως ώστε να έχουμε το πιο φινετσάτο αποτέλεσμα! Φωτιστικά όπως το Μοντέρνο Φωτιστικό Ionian White ή το Φωτιστικό Attic Red, με βάση από ελληνικό μάρμαρο Δράμας και γυαλισμένο μέταλλο ΙΝOX, φέρουν αυτόν τον συνδυασμό ακριβών και ποιοτικών υλικών σε ένα λιτό σχεδιασμό που χαρίζει χαρακτήρα σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας.

 

Απόχρωση & Ένταση Λαμπτήρα

 

Σε αυτή μας την απόφαση συμβάλλει προφανώς το ίδιο το φωτιστικό, αλλά και το στυλ και η απόχρωση του λαμπτήρα που θα επιλέξουμε. Προτείνεται η χρήση λαμπτήρων LED που είναι ενεργειακά αποδοτικοί και μακράς διαρκείας. Για έναν απαλό και γλυκό φωτισμό στους διάφορους χώρους του σπιτιού προτιμώνται λάμπες με αποχρώσεις “θερμού” ή “θερμού λευκού” . Για επιπρόσθετη ευελιξία στον φωτισμό, ανάλογα και με την διάθεσή μας αλλά και τις ώρες της ημέρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διακόπτη dimmer ροοστάτη ή μα λάμπα με ενσωματωμένο ροοστάτη. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της λάμπας όπως χρειάζεται, δημιουργώντας μια πιο χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

 

Συμπεραίνοντας, λοιπόν, τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι ένας κομψός και λειτουργικός τρόπος για να προσθέσετε ατμοσφαιρικό φωτισμό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το μέγεθος, το στυλ και την απόχρωση της λάμπας του φωτιστικού για να μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι σας. Αντλήστε έμπνευση από εικόνες και χώρους που επισκέπτεστε, προσθέστε λίγη σκέψη και δημιουργικότητα και θα μπορέσετε να δημιουργήσετε χώρους με δυναμικό σχέδιο φωτισμού και ένα ολοκληρωμένο στυλ διακόσμησης.

 

Αναζητήστε Επιτραπέζια Φωτιστικά με την υπογραφή ΑΝΕΜΟΣ, εδώ: Φωτιστικά

Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τον Φωτισμό