Πώς θα δημιουργήσω ατμοσφαιρικό φωτισμό στον χώρο μου;

list Κατηγορία: Άρθρα - Νέα

Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι ένας ευέλικτος και κομψός τρόπος για να προσθέσετε ατμοσφαιρικό φωτισμό σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας..

Πώς θα δημιουργήσω ατμοσφαιρικό φωτισμό στον χώρο μου;

1Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι ένας ευέλικτος και κομψός τρόπος για να προσθέσετε ατμοσφαιρικό φωτισμό σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας, ιδιαίτερα στο υπνοδωμάτιο και το σαλόνι. Μπορούν να προσθέσουν φως σε σκοτεινές γωνιές του σπιτιού σας -ακόμα και τις πρωινές ώρες-, είτε να λειτουργήσουν ως μια συμπληρωματική πηγή φωτός για τις βραδινές. Γενικά, σε κάθε δωμάτιο συνιστάται η τοποθέτηση δύο τουλάχιστον πηγών φωτισμού ή και περισσότερων, οι οποίες θα βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη. Επιλέγοντας το κατάλληλο φωτιστικό για το δωμάτιό μας, προσδίδουμε χαρακτήρα και φινέτσα στον χώρο. Πέρα από τη φανερή λειτουργικότητά τους για επαρκή φωτισμό, δημιουργούν επίσης μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Πώς θα επιλέξουμε τον κατάλληλο φωτισμό όμως; Παρακάτω θα συζητήσουμε τους διάφορους τύπους επιτραπέζιων φωτιστικών που διατίθενται και την επιλογή του σωστού για τις δικές σας ανάγκες.

Μέγεθος Φωτιστικού

Όταν επιλέγετε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό είναι σημαντικό να λάβετε υπόψιν το μέγεθος και την κλίμακα του φωτιστικού σε σχέση με το δωμάτιο στο οποίο θα τοποθετηθεί. Για παράδειγμα, καλό είναι να μην επιλέγουμε ογκώδη φωτιστικά για μικρούς χώρους, όπως είναι ένα υπνοδωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν μικρά επιτραπέζια φωτιστικά δίπλα και από τις δύο πλευρές του κρεβατιού για να δημιουργήσουν μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα για διάβασμα ή χαλάρωση πριν τον ύπνο. Αντίθετα, στο σαλόνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγαλύτερη λάμπα ως κύρια πηγή φωτός στο δωμάτιο και στη συνέχεια να προσθέσετε μικρότερες λάμπες σε άλλα σημεία του δωματίου για να δημιουργήσετε έναν πιο συνεκτικό και ισορροπημένο φωτισμό.

Αισθητική Φωτιστικού

Ακόμα, σημαντικό είναι να εξετάζουμε την υπάρχουσα αισθητική του χώρου ή τη συνολική διακόσμηση του δωματίου, που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Υπάρχουν διάφορα στυλ επιτραπέζιων φωτιστικών: μοντέρνα, παραδοσιακά, βιομηχανικού στυλ, τύπου Tiffany κλπ.. Δίνουμε σημασία, λοιπόν, τόσο στο στυλ του φωτιστικού, όσο και στα υλικά κατασκευής του, ούτως ώστε να έχουμε το πιο φινετσάτο αποτέλεσμα! Φωτιστικά όπως το Μοντέρνο Φωτιστικό Ionian White ή το Φωτιστικό Attic Red, με βάση από ελληνικό μάρμαρο Δράμας και γυαλισμένο μέταλλο ΙΝOX, φέρουν αυτόν τον συνδυασμό ακριβών και ποιοτικών υλικών σε ένα λιτό σχεδιασμό που χαρίζει χαρακτήρα σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού σας.

Φωτιστικά ΑΝΕΜΟΣ

Απόχρωση & Ένταση Λαμπτήρα

Σε αυτή μας την απόφαση συμβάλλει προφανώς το ίδιο το φωτιστικό, αλλά και το στυλ και η απόχρωση του λαμπτήρα που θα επιλέξουμε. Προτείνεται η χρήση λαμπτήρων LED που είναι ενεργειακά αποδοτικοί και μακράς διαρκείας. Για έναν απαλό και γλυκό φωτισμό στους διάφορους χώρους του σπιτιού προτιμώνται λάμπες με αποχρώσεις “θερμού” ή “θερμού λευκού” . Για επιπρόσθετη ευελιξία στον φωτισμό, ανάλογα και με την διάθεσή μας αλλά και τις ώρες της ημέρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διακόπτη dimmer ροοστάτη ή μα λάμπα με ενσωματωμένο ροοστάτη. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα της λάμπας όπως χρειάζεται, δημιουργώντας μια πιο χαλαρωτική και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Συμπεραίνοντας, λοιπόν, τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι ένας κομψός και λειτουργικός τρόπος για να προσθέσετε ατμοσφαιρικό φωτισμό σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το μέγεθος, το στυλ και την απόχρωση της λάμπας του φωτιστικού για να μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι σας. Αντλήστε έμπνευση από εικόνες και χώρους που επισκέπτεστε, προσθέστε λίγη σκέψη και δημιουργικότητα και θα μπορέσετε να δημιουργήσετε χώρους με δυναμικό σχέδιο φωτισμού και ένα ολοκληρωμένο στυλ διακόσμησης.

Αναζητήστε Επιτραπέζια Φωτιστικά με την υπογραφή ΑΝΕΜΟΣ, εδώ: Φωτιστικά

Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά με τον Φωτισμό

Πηγή φωτισμού θεωρείται κάθε σώμα φυσικό ή τεχνητό το οποίο εκπέμπει φως. Πηγή φωτισμού είναι ο ήλιος αλλά και κάθε φωτιστικό σώμα όπως οι λάμπες, το οποίο εκπέμπει την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που ανιχνεύεται από το ανθρώπινο μάτι ως φως.

Άμεσος φωτισμός είναι ο φωτισμός, όπου η πηγή φωτισμού ρίχνει φως απευθείας πάνω στο αντικείμενο που θέλουμε να φωτίσουμε. Συνήθεις πηγές άμεσου φωτισμού είναι τα φωτιστικά οροφής, τα επιτραπέζια φωτιστικά γραφείου ή και κάποιος προβολέας που ρίχνει απευθείας φως σε συγκεκριμένο σημείο - αντικείμενο.

Έμμεσος φωτισμός είναι ο φωτισμός, όπου η πηγή φωτισμού φωτίζει έμμεσα τον χώρο, συνήθως μέσω της αντανάκλασης του φωτός σε κάποια άλλη επιφάνεια. Είναι το ακριβώς αντίθετο του άμεσου φωτισμού. Συνήθεις πηγές έμμεσου είναι τα επιδαπέδια φωτιστικά όπου έχουν στραμμένη τη λάμπα προς το ταβάνι και επιτοίχια φωτιστικά. Αποτέλεσμα του έμμεσου φωτισμού είναι να διαχέεται το φως σε όλο τον χώρο και να δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα χωρίς να κουράζει.

Ο πιο κατάλληλος φωτισμός για διάβασμα είναι από μία πηγή άμεσου φωτισμού προς το αντικείμενο μελέτης (βιβλίο) και συνήθως σε ψυχρές αποχρώσεις όταν απαιτείται συγκέντρωση.Σε περιπτώσεις που θα χρησιμοποιηθεί σαν φωτισμός για διάβασμα πριν τον ύπνο και χαλάρωση είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί φωτισμός σε πιο θερμές αποχρώσεις αλλά και με χρήση ροοστάτη - dimmer, ώστε να προσαρμόζεται η ένταση του φωτισμού ανάλογα με τις συνθήκες και χωρίς να είναι κουραστικό για το μάτι.

Η απόχρωση του λαμπτήρα είναι το χρώμα του φωτός που εκπέμπει ο λαμπτήρας. Ανάλογα με τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται σε ένα κομμάτι μέταλλο αλλάζει και το χρώμα του φωτισμού το οποίο εκπέμπει.Πλέον με τη χρήση λαμπτήρων led δεν γίνεται θέρμανση μεταλλικού στοιχείου, αλλά έχει καθιερωθεί να μετράμε τις διαφορετικές αποχρώσεις φωτός από θερμό σε ψυχρό σε βαθμούς απόλυτης θερμοκρασίας Kelvin. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες Kelvin (5000° - 6500° K) είναι αυτό που θεωρούμε ψυχρό φως και χαμηλότερες θερμοκρασίες χρώματος (2700° - 3000° K) θεωρούνται θερμό φως.

Ο ροοστάτης ή dimmer είναι ένας μηχανισμός που ελέγχει την ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται προς τον λαμπτήρα. Με αυτό μας δίνεται η δυνατότητα να ελέγχουμε την ένταση του φωτισμού που παράγει ο λαμπτήρας.Ελέγχοντας την ένταση του φωτισμού μπορούμε να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις ανάγκες μας τη δεδομένη στιγμή αλλά και να κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση του ρεύματος.

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος
Συγκατάθεση cookie